Verslag kennismakingsdag schaalvliegen 23-04-2017

MVCOEindelijk was het dan zover, de eerste kennismaking dag voor het schaal vliegen. Vliegclub Oisterwijk had speciaal voor deze dag het veld en clubgebouw ter beschikking gesteld.

De organisatie was aangenaam verrast door de grote opkomst vanuit heel het land, zelfs onze zuiderburen waren aanwezig. Tegen 10 uur werd iedereen onder het genot van een lekker bakkie koffie met cake welkom geheten door de voorzitter van de vliegclub. Na de nodige hartelijkheden werd het ochtendprogramma in gang gezet.

Een uitgebreide Powerpoint presentatie over het wel en wee van het schaalvliegen werd uitvoerig besproken door Bert van Eijk, Evert Tjepkema en jurylid Kees van Essen. Er werd ingegaan op de documentatie die de vlieger moet aanleveren tijdens een schaalwedstrijd in de F4H en F4C klasse. Dit is voor de sportschaalklasse niet nodig. Maar ook werd besproken welke vliegfiguren geschikt voor bepaalde vliegtuigen en welke dus niet.

Na 12 uur mocht er worden gevlogen en enkele wedstrijdfiguren werden uitgevoerd door Kim Vlasblom. Daarna was er alle tijd om te vliegen maar ook voor het stellen van vragen bijvoorbeeld hoe een wedstrijdfiguur moet worden gevlogen

Tussendoor werden de aanwezigen goed verzorgd door de vrijwilligers van de kantine. Een lekker broodje ham, kaas of hamburger was zeer welkom en werd dan ook door de aanwezigen enorm gewaardeerd.

Een klein regenbuitje kon niet verhinderen dat we allemaal een drukke gezellige vliegmiddag hebben beleefd.

Met dank aan de KNVvL Subcommissie Schaal, alle vrijwilligers van vliegclub Oisterwijk en alle deelnemers.

We mogen terug kijken op een goed geslaagde dag. Wellicht voor herhaling vatbaar.

Door: Evert Tjepkema