Verslag Hulten 12-5-2019

BLCHet was weer een genot om op het mooie veld van de BLC in Hulten te mogen zijn voor de eerste schaalwedstrijd. Het was prima weer met een bescheiden windje en een aangename temperatuur … die enkele wolk die het even wat frisser maakte was gelukkig van voorbijgaande aard.

Er ontbraken een paar gezichten, maar er waren voldoende deelnemers en het is sowieso leuk als we met onze zuiderburen samen zijn. In alle rust konden er drie ronden gevlogen worden.

Helaas waren er twee pechgevallen. Een wellicht onbedoelde crosswind-landing eindigde met een Fokker D.VII in neusstand en een afgebroken vleugel. Daarmee was verdere deelname verkeken, maar de vleugel werd provisorisch gerepareerd, zodat de statische beoordeling wel nog door kon gaan.
En de Fouga Magister had tijdens de derde ronde een flame-out. De aanvlucht naar het veld leek goed te gaan, maar toen viel door te weinig snelheid een vleugeltip naar beneden en zwenkte de Magister af naar de naastgelegen akker met behoorlijk wat schade aan de romp als gevolg. Heel vervelend, maar beide zijn gelukkig wel herstelbaar.

Iedereen die er wel of niet bij was, kan nagenieten met het foto-album hieronder. Nog meer mooie foto’s zijn te vinden in het album van Jan den Hartog.

Mensen van de BLC, bedankt weer voor jullie gastvrijheid!

De kop is er af voor het nieuwe seizoen. Tot de volgende wedstrijd!

Door: Henri Kaper

Eindklassering van de Benelux cup

  1. Bert van Eijk – Bowers Fly Baby
  2. Wim Reijnders – Fouga Magister
  3. Eric Smeets – Curtiss Kittyhawk

Uitslag NK Schaalvliegen

  1. Bert van Eijk – Bowers Fly Baby
  2. Kim Vlasblom – WACO SRE
  3. Pieter van de Braak – Nieuport 28

Foto’s: Henri Kaper